All

A legfontosabb tudnivalók egy bukméker kiválasztásánál

Az online sportfogadás világának bővülése

Manapság már több száz vagy akár több ezer online fogadóiroda közül választhat az, aki online sportfogadásra adja a fejét, viszont a legjobb online fogadóirodák felkutatása nem mindig a legegyszerűbb a rengeteg ajánlat között. Természetesen amikor az ember választ közülük, akkor olyan tényezőket is figyelembe vesz, mint például a bónuszok mértéke, a fizetési lehetőségek, az elérhető sportok száma vagy éppen a fogadási piacok lehetősége. Azzal azért nem árt tisztában lenni, hogy a megszerzett sportfogadási nyereményünket az online fogadóirodák nav által előírt szabályai szerint adóköteles egyéb jövedelemnek számítanak, tehát közel 30% adót kell fizetnünk.

De a mai cikkünk témája nem ez, hanem az, hogy még mivel kényeztetik a legjobb fogadóirodák az ügyfeleiket. Mert a bónuszok vagy éppen a fizetési módok összehasonlítása segítségével nem lesz könnyű megtalálnunk a legjobb oldalt, hiszen annyi van még ilyen szűkítés után is. Viszont van egy olyan paraméter, ami egyértelműen megkülönbözteti a legnépszerűbb és legjobb magyar fogadóirodák platformját a többitől – ez pedig az elérhető élő közvetítések. Az olyan angol vagy akár magyar nyelvű online fogadóirodák száma még mindig nagyon kevés, ahol folyamatosan vannak online közvetítések. Ezek az élő streamek azonban ma már rendszeresen elérhetőek, többnyire csak a foci fogadás kapcsán merül fel a szerepük, de már láthatunk olimpiai közvetítéseket és akár kosárlabda mérkőzéseket a legjobb és legnagyobb bukmékereknél.

A legfontosabb tudnivalók a bukmékerek kiválasztásánál Magyarországon

A sportfogadók egy része pedig nagyon szereti megnézni azokat a meccseket, amelyekre fogad, legalábbis amennyit bír közülük. De vannak ezzel szemben olyan fogadók is, akiket nem nagyon érdekelnek a tényleges mérkőzések és események, szigorúan csak a fogadás részére fókuszál. Viszont még mindig többségben vannak azok, akik szeretnek meccset nézni, sőt az ő esetükben először jön a meccsek megtekintése, a szurkolás és ebből alakult ki a sportfogadás szeretete.

A következőkben megmutatjuk azokat az érveket, amiért jó egy mérkőzést nézni, amire fogadtunk és azt is, hogy miért jó a bukmékerek közvetítését választani mondjuk egy hagyományos televíziós közvetítés helyett. Az első és legfontosabb ok, amiért érdemes a legjobb fogadóirodák közvetítését választani, hogy itt jóval kevesebb a kísérő műsorfolyam, nincsenek értékelő szakértők vagy éppen hosszú, órás elemzések a meccs előtt és után, ráadásul bármikor beszállhatunk egy jó élő közvetítésre, nem kell egyszerre több eszközt menedzselnünk ennek végrehajtása érdekében.

Viszont megnézni a mérkőzéseket azt is jelenti, hogy nem tudunk annyira hideg fejjel gondolkodni. Hiszen lehet, hogy egy utolsó pillanatos gólon megy el a meccs vagy éppen azzal nyerjük meg a fogadásunkat, pedig sportfogadás szempontjából nekünk alapvetően csak a tippünk számít igazán. Ugyanígy, ha elkezdünk mérkőzéseket nézni, akkor előbb-utóbb részrehajlóak leszünk valamennyire egy-egy csapat irányába, mert

  • éppenséggel tetszett a játékuk,
  • jól néz ki a mezük vagy
  • közel van a lakóhelyünkhöz és így tovább.

De ennek az ellenkezője is igaz lehet, hiszen minél több mérkőzést nézünk meg, annál többet tanulunk és tudunk, ami azért jóval egyszerűbb módja az ismeretek megszerzésének, mint hatalmas leírások átböngészésre.

És szerencsére ma már a bukmékerek közvetítéseinek hála nem is lesz gondunk azzal, hogy megtaláljunk minden mérkőzést, amit csak akarunk. Mert a legjobb bukik ma már egyáltalán nem csak a rangadókat vagy a topligákat közvetítik, elérhetőek kisebb, alacsonyabb osztályú meccsek is.

Ettől függetlenül azonban mégis figyelembe kell venni azt, hogy a meccsek folyamatos megtekintése befolyásolhatja a fogadásainkat. Így azt szokták javasolni, hogy azokra a csapatokra, amelyeket valamennyire ismerünk, esetleg kedvelünk, ne fogadjunk, sőt, célszerűbb inkább teljesen más országban, régióban kiválasztani egy megcélzott bajnokságot, ahol aztán a száraz tények, az elemzéseink alapján fogadhatunk. Mert attól, hogy egy adott mérkőzésen egy csapat, mondjuk a Barcelona nem játszott jól, még nem biztos, hogy a következő mérkőzésein is vereségekre kell számítanunk tőlük.

Viszont ha olyan bukmékert választottunk, akinél lehet élőben mérkőzéseket nézni és fogadni, akkor mindenképpen célszerű az élő fogadással együtt nézni az élő közvetítést is, hiszen az élő fogadás az események élő követése nélkül szinte értelmetlen. Hiszen élőben nézve az eseményeket azonnal tudunk reagálni, megfelelően tudjuk azonosítani a szorzókat befolyásoló tényezőket és így tovább. Sőt, látva az eseményeket simán beszállhatunk a 80. perc környékén, hiszen láthatóan nyom az egyik oldal, így várható például, hogy szögletfogadásban átlendülhetünk a bukméker által meghatározott limiten, így látja szakértőnk, Kollar Aladar.

Konkluzió

Összességében tehát azt a konkluziót levonhatjuk, hogy a legjobban akkor járunk, ha élő közvetítések mellé élő fogadásokat is választunk és nagy szerencsénkre, ma már nagyon sok online fogadóiroda biztosít élő közvetítési lehetőségeket is. De akkor is érdemes megnézni egy-egy online fogadóiroda élő közvetítéseit, ha éppenséggel nem fogadunk, hiszen az így szerzett információk későbbi fogadásoknál még jól jöhetnek. Csak ne felejtsük el, hogy a legjobb tiszta fejjel, érzelmek nélkül fogadni, azaz ne akarjunk egyik csapat mellett se elköteleződni.

washim

Washim is an Bangladeshi web blogger. Right now he writes for wazmagazine.com excellent content Business, Digital Marketing, Entertainment, Fashion, Foods, Games, Health, Life Style, Sport and much more.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button